Blog psaný od srdce

Irena Jana Marie - už jsem jedna z vás

24. 7. 2017 15:55
Rubrika: Nezařazené

     Jak už mnozí víte, 16.červenec 2017 byl můj velký den D.

Po 7 letech objevování, hledání, jsem "dorostla" hned ke 4 svátostem během dopoledne.

     Přestože jsem z Nové Paky, můj křest se odehrával v kostele sv Kateřiny Alexandrijské ve Mříčné.

A proč právě zde? Jednoduchá odpověď.... Tam to se mnou všechno začalo, mám k tomuto nádhernému kostelu, k místním farníkům citový vztah. Prostě to tam mám moc ráda, je mi tam ohromně dobře, citím se tam jako doma.

     

 

     Na neděli 16. července jsem nemohla dospat, jak jsem se těšila. Mše začala už v 7.30 hod a přesto byl prý kostel téměř zaplněný. Křtil mě jáhen Jenda, můj kamarád, díky němuž jsem se stala věřící. Otec František Mráz mě biřmoval. Pro mě to byly nezapomenutelné okamžiky, kdy se mě dotýkala Boží láska a ON tam byl se mnou. Slovy se nedá popsat, co se se mnou vnitřně dělo, ale bylo to úžasný a já říkám DĚKUJI. DĚKUJI TI, PANE. Při svatém přijímání jsem poprvé přijala Kristovo tělo a krev, prožitek, na který se nezapomíná.

     Atmosféru v kostele umocňovala i kytara a mnou vybrané písničky z Koinonie, které mám tak ráda. Jsem vděčná, že při mě stáli má křestní kmotra, biřmovací kmotr, prostě všichni, celý kostel. Po skončení mše jsme se téměř všichni přesunuli na faru, na malé občerstvení, popovídání. Bylo to moc hezké setkání po více než roce. U mě i slzička ukápla při blahopřání a děkování ostatních, při dárcích. Bylo to hrozně dojemné. Myslím, že se tam všem líbilo, že jsme se tam takto zase sešli.

     No a nyní 4. svátost.....svátost manželství, naše svatba. Nebylo to jednoduché pro manžela, který je sice pokřtěný, ale nevěřící. Proto jsme chtěli obřad v soukromí,jen my dva, naše děti s partnery a Jenda. Je vtipné, když děti jdou na svatbu svým rodičům, kteří jsou už 35 let manželé:-). Dcera mi koupila květiny, takže byla i svatební kytka.

A v mém milovaném mříčenském kostele zaznělo naše ANO.

Tímto byl završen můj svátostný maraton a já se takto v pozdním věku stala novokřesťankou.

     Stále na tyto chvíle vzpomínám s radostí, láskou a vděkem. Vím, nastanou zase dny všední, ale Pán se mnou zůstává.

 

A nyní poděkování. NEJVĚTŠÍ DÍKY PATŘÍ JENDOVI, KTERÝ MĚ K VÍŘE PŘIVEDL A STÁLE MĚ VEDE. TOMU NEPŘESTANU BÝT ZA VŠE VDĚČNÁ. Dále děkuji Honzovi a Slávce, mým kmotrům, otci Františkovi, mříčenským farníkům, mým známým z novopacké farnosti z kurzu Alfa+. Prostě všem, kteří při mě stáli, podporovali mě.....

 

 

Zobrazeno 3299×

Komentáře

Jenda

ten koberec vypada fakt dobre;)))

IrenaT

To ano:)

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio