Blog psaný od srdce

Duchovní obnova s Alfou+ ve Slavoňově

30. 11. 2015 15:31
Rubrika: Nezařazené

     Na tuto duchovní obnovu jsem se dlouho a hodně těšila a opravdu se mi tam moc líbilo.

     Konala se v nám už známém a milém prostředí ve Slavoňově poblíž poutního místa Rokole. Jako jiné roky, tak i letos jsme byli ubytovaní v Domě Mariina zahrada.

 

     Sešlo se nás 20, takže pěkný počet. Poněvadž se obnova týkala ztišení se, ticha, tak jsem si přála mít pokoj sama pro sebe, kdyby to bylo možné. A ono to vyšlo :-).

     V pátek po příjezdu a ubytování následovala večeře, popovídání, písničky z Koinonie.                                                                                                       1. přednáška byla o adventu a věcech posledních. Témata k zamyšlení jsme měli: Co v životě hledám? Co mi dělá starosti? Co pro nás znamená žít?   Poté již následovalo ztišení, ponořili jsme se do ticha s Pánem. Nejprve v kapli při tiché adoraci a pak již každý dle svého uvážení. Já jsem se věnovala četbě Tarsicia a Milujte se, přemýšlení a rozjímání.

     V sobotu ráno po modlitbě z breviáře a snídani, následovaly 2 přednášky, týkající se adventu, o tom, jak náš život má být naplněn Bohem, o panně Marii, jak máme mít radost z darů života, rodiny.... Krásných a pravdivých myšlenek bylo plno. Na závěr jsme si přečetli modlitbu sv. Františka Učiň mě,Pane,nástrojem a slova apoštola Pavla Velepíseň lásky.

     Po obědě nám pan farář pustil krátký film na zamyšlení Cirkus Motýlek. Byl úžasný!                                                                                                           A pak již následoval čas se přesunout do Rokole. Většinou auty, pěšky nás šlo jen šest. Ale byla to krásná procházka téměř zimní krajinou. V Rokoli jsme my pěší neodolali a prošli si v lese křížovou cestu i novou křížovou cestu manželů. Ale tu jsme spíš proběhli, abychom stihli začátek mše.

     Mše se konala v kapli Betlém, kde byla i možnost napsat své prosby a poděkování Pánu a vhodit je do vázy. Místní sestry je jednou měsíčně pálí.           Vždy, když jsem v Rokoli, hodně silně pociťuji boží přitomnost a lásku. Jsou to pro mě neopakovatelné chvíle a prožitky, které zažívám na tomto místě. Ten pocit klidu, lásky, bezpečí....

     A již nás čekala cesta zpět do Slavoňova, rozloučení. Vždy, když odjíždíme, pociťuji ve svém srdci takový zvláštní pocit, smutek, že to končí a vracíme se do reality všedních dnů. Tato duchovní obnova mi hodně dala. Nejen ten potřebný odpočinek a relax, ale hlavně to uvědomění si mnoha věcí. Toho, co je opravdu v životě potřebné a co až tak ne. Že člověk není schopen řešit všechny své starosti, že se máme odevzdat Bohu.Jsem moc vděčná, že jsem se mohla zúčastnit.

     Poděkování patří našemu panu faráři P. Kalitovi, který pro nás tento víkend připravil, za jeho úžasné přednášky a slova.

     Jsem moc ráda za toto naše společenství, za naší Alfu+, za to, že se každý druhý týden scházíme na faře při čtení Písma.... Že nám tam je spolu dobře.    

Zobrazeno 2668×

Komentáře

Jenda

ach jo;( nekdy je to opravdu neprijemne a nemilé;(

organo

To teda! Už jsem s tím kolikrát chtěl seknout, ale není šance sehnat jinou práci - zvláště když se kvapem blíží padesátka... :-)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio