Blog psaný od srdce

Setkání s Eliasem Vellou

4. 5. 2015 17:04
Rubrika: Nezařazené

      P. Elias Vella je katolický kněz z Malty, misionář, exorcista, autor mnoha knih, které jsou vydané v různých jazycích i v češtině. Je žádaným kazatelem na duchovních cvičeních, seminářích i konferencích po celém světě.

 

     Včera v podvečer jsem se zúčastnila u nás v Nové Pace v klášterním kostele setkání s Eliasem Vellou. Setkání s knězem, člověkem, který má obrovské charisma, který upoutá.

     Hodně jsem se těšila a mé těšení bylo překonáno. V kostele se nás sešlo, mým odhadem, hodně přes 200.

     Po úvodu a přivítání se dostal ke slovu P. Vella a jeho tlumočník Václav Čáp. Nejprve vyprávěl o své životní cestě, představil svou službu, o svých knihách a Panně Marii.

Do České republiky prý jezdívá a neví proč,proč ho sem Pán posílá. Do země, kde vůbec nerozumí jazyku......

     Poté dostaly prostor dotazy, které se týkaly jeho živora, názoru na islám, léčebné metody. Zároveň některé dotazy směřovaly k exorcismu, protože E. Vella působí v diecézi na Maltě jako hlavní exorcista.

     Po krátké přestávce následovala adorace a pak E. Vella s monstrancí v ruce obcházel jednotlivé lavice.....  A to byl pro mě ten nejsilnější moment. Kdy jsme pocítili Boží přítomnost, lásku našeho Otce. Tekly mi slzy samy od sebe (i ostatním), nedalo se to zastavit. Na tento zážitek nikdy nezapomenu, slovy se nedá vyjádřit, co jsem cítila. Bylo mi nádherně.

     A těmito okamžiky končilo setkání s Eliasem Vellou, knězem i člověkem, na kterého nezapomenu.

 

 

     Děkuji Bohu za včerejší podvečer, za setkání, které mě tolik obohatilo a tolik mi dalo do dalšího života. Bohu díky.

Zobrazeno 956×

Komentáře

HelenaH

Ta chvíle po adoraci, kdy otec Vella procházel se svátostným Kristem a zastavil se u nás...jsem moc ráda že jsme tam byli!

IrenaT

Taky jsem ráda, že to vše jsem mohla prožít.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio