Blog psaný od srdce

Rozjímání o víře s knihou v ruce

23. 1. 2015 9:48
Rubrika: Nezařazené

     Často a ráda se vracím ke knize Rozjímání o víře od Tadeusze Dajczera. Je to knížka plna krásných a hlubokých myšlenek, z kterých čerpám.

     Rozjímání o víře je nejen opravdové rozjímání, ale i moudrý a tichý průvodce na cestě víry, studnice myšlenek, stačí jen číst a o přečteném přemýšlet.

     " Vše, co tě potkává, je spojeno s láskou Boha, jenž tě miluje a přeje si tvé dobro. Je přítomen ve tvém životě nezávisle na tom, co děláš. Čas je svátostí tvého setkání s Bohem a s jeho milosrdenstvím, s jeho láskou k tobě a s přáním, aby ti vše mohlo sloužit k dobrému, aby se každá tvá vina stávala šťastnou vinou. Kdybys pohlížel na každou prožívanou chvíli takto, rodila by se v tobě spontánní modlitba. Byla by to trvalá modlitba, protože Pán je přece u tebe stále a stále tě miluje. Každá chvíle tvého života je protknuta láskou této Přítomnosti, jenž tě neustále obklopuje. On je přítomen všude.Do jeho rukou jsou vloženy osudy každého z nás. Vše poznáváme skrze víru, která nám přináší vnitřní pokoj. Víra nám dodává pocit bezpečí, klid a přesvědčení, že jsme stále obklopeni Boží láskou." 

 

 ..... a ponořme se do rozjímání.....

Zobrazeno 466×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio