Blog psaný od srdce

Fatimská zjevení

15. 1. 2015 9:38
Rubrika: Nezařazené

Ve velice krátkém čase a bez výrazného přispění médií - rádio bylo ještě v plenkách, neexistovala televize ani internet, pouze tisk - se stala Fatima známou po celém světě. Byl to právě tisk, který přitáhl pozornost veřejnosti k tomu, co se odehrávalo v neznámém koutě Portugalska.

     " Chceme-li hovořit o dějinách 20. století, nelze opomenout fatimské události", prohlásil Jan Pavel II., velký ctitel Panny Marie Fatimské, jejíž ochraně přičítal přežití atentátu v roce 1981.

     Dnes je Fatima známá a uctívaná po celém světě a stala se místem setkávání lidí všech národů i barev pleti. Byla to Panna Maria, která si zvolila Fatimu a učinila ji známou po celém světě. Odtud šířila poselství lidstvu hlásané třemi dětmi, kterým se zjevila.

     Kniha Pasáčci z Fatimy nás provází životními příběhy tří pasáčků, kterým se v roce 1917 zjevila Panna Maria. Naši tři pasáčci (Hyacinta, František a Lucie) obdrželi z nebes stejné poselství, ale Duch svatý je vedl odlišnými cestami. 

     Autor představuje povahu dětí, rané dětství a počátky jejich duchovního zrání. Zjevení Matky Boží zasáhlo do jejich života a učinilo z prostých dětí proroky pro celý svět, i když dvě z nich se nedožily dospělého věku. Sleduje rovněž život Lucie, která se stala řeholnicí a žila do vysokého věku v klášteře.

     A přece nemůžeme ještě říci, že se fatimské poselství zcela vyplnilo. Ještě je nezbytné dát Bohu místo, které má právo v našich životech mít.

     Jaké divy nás očekávají, až začneme plnit toto nebeské poselství? Je zde příslib, který nemůže zklamat: "Nakonec mé Neposkvrněné Srdce zvítězí."

 

 

za použití knihy Pasáčci z Fatimy od Manuelůa Fernanda Silva 

   

Zobrazeno 1374×

Komentáře

Lucie007

díky Irenko, jsi šikula:-) za 3 roky to bude 100 let

IrenaT

Díky:-). Ta knížka se mi moc líbí...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio