Blog psaný od srdce

Jak jsem k Alfě přišla aneb jak to všechno začalo

19. 9. 2014 18:01
Rubrika: Nezařazené

Loni na podzim jsem začala chodit u nás v Nové Pace na Alfa kurzy. Více o tomto na 

http//alfanovapaka.weebly.com.

Potřebovala jsem odhodlání se přihlásit, začít chodit sama někam, kde vůbec nikoho neznám, do neznámého prostředí. To prostě na mě není. Ale touha po vědění a poznání zvítězila.

Já sama se s křesťanstvím seznamuji teprve pár let, pár let jsem věřící. A stále si myslím,že vlastně nic nevím a neznám. Nevím, co pociťují ostatní, jak to prožívají....

Nakonec celý kurz, který trval necelé 3 měsíce, byl pro mě úžasný. Velmi zajímavé přednášky o křesťanství, jak od našeho pana faráře, tak i hostů, diskuze, příjemné posezení s báječnými lidmi při občerstvení. Asi v polovině kurzu jsme odjeli na Alfa víkend do Slavoňova, kde jsme navštívili Rokoli. Téma tohoto víkendu byl Duch svatý. Rokole je místo, do kterého jsem se doslova zamilovala, kde jsem intenzivně a emotivně prožila přítomnost Boží. V Alfě jsme utvořili krásné společenství a zjistili jsme, že se chceme i po skončení kurzu nadále setkávat. Takže následovaly jednou za měsíc zajímavé, pro mě dost těžké přednášky i o jiných náboženstvích. Není divu, že to pro mě bylo těžké, když mám plnou hlavu nových poznatků o víře a křesťanství.

A je tu zase září a s ním od příštího týdne volné pokračování Alfy s naším panem farářem, o křesťanství. Jsem plna očekávání a těším se:-).

Děkuji Bohu, že se mi dává poznat a děkuji jednomu člověku, který mě k víře přivedl.

Je to takové veřejné poděkování jemu :-))).

 

 

 

Zobrazeno 1725×

Komentáře

IrenaT

Myslíš při Alfě?

kacarovi3

Ne,psala jsi poděkování jednomu člověku,který tě přivedl k víře.Myslím jeho.Také bych rád lidi přiváděl k víře ale stále nemám dost silné svědectví,které by lákalo k následování.Asi ze mne ta Boží láska málo vyzařuje.Tak přemýšlím,jak na to ten hodnej člověk šel, že jsi přijala ten dar víry.

Zobrazit 25 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio